BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 25.06.2020| Okunma Sayısı: 640

BASINA VE KAMUOYUNA

 

            Avukatlık Kanunu’na ilişkin yapılması planlanan değişiklikler ile ilgili gündem kamuoyunca malumdur.

 

            Yozgat Barosu olarak; daha önceleri açıkça çoklu baroya karşı olduğumuza dair açıklamamızı yapmıştık. Akabinde de 19 Mayıs 2020 ve 01 Haziran 2020 tarihlerinde Ankara da yapılan baro başkanları toplantılarında tüm barolarca imzalanan bildiriler ile yine teklifin geri çekilmesine ilişkin mutabakat, Baromuzca paylaşılmıştır. Ayrıca 17.06.2020 tarihinde, basın ve kamuoyu ile yapılması planlanan değişikliklerle ilgili görüşlerimiz paylaşılmış ve tüm baro başkanları ile eş zamanlı basın açıklaması yapılmıştır. Yozgat Barosu çoklu baro ile ilgili yasa değişikliğine karşıdır.

 

            Teklifin geri çekilmemesi üzerine, yürüyüş yapılması kararı alan baro başkanlarımızın Anıtkabire intikali beklendiği esnada Ankara girişinde polis tarafından durdurulması haberinin alınması üzerine derhal olay yerine intikal edilmiş ve olaya müdahil olunmuştur.

 

            Ankara’nın girişinde baro başkanlarına yönelik gerçekleştirilen tutum ve davranışlar, Anayasaca teminat altına alınmış toplantı gösteri ve yürüyüş hakkına aykırı olup, tamamen hukuksuzdur. Gaziantep Baro Başkanı Sayın Av. Bektaş Şarklı ve Bilecik Baro Başkan Yardımcısı Hasan Şahin' e yönelik müdahale ile ilgili ivedilikle soruşturma başlatılarak sorumlular tespit edilmelidir.  Savunma yargının kurucu unsuru, hak arama hürriyetinin temel güvencesidir.  Barolar ve baro başkanlarının eylem ve yapılması planlanan değişiklikler ile ilgili farklı görüş ve düşünceleri olabilir. Demokratik hukuk devletinde olması gereken de budur.

 

            Yozgat Barosu olarak savunmaya yönelik yapılacak her türlü saldırıya karşıyız. Sürecin gerek siyasi irade ve gerekse TBB yönetimi tarafından iyi yönetilemediği kanaatindeyiz.  Avukatlık Kanunda yapılması planlanan düzenlemelerin takipçisi olacağımız saygı ile kamuoyuna duyurulur.

 

                                                                                

                                                                                  Yozgat Barosu Yönetim Kurulu Adına

                                                                                               Av. Mehmet ŞİMŞEK

                                                                                             Yozgat Barosu Başkanı

 

27.04.2024
AV. MUHSİN AYANOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.