TBB DUYURU 2013/55

Ankara 08.07.2013

BARO BAŞKANLIĞI

DUYURU NO:2013/55

Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Konseyi tarafından birlikte finanse edilen ve Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyinin Ortak Programı olan "Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Birliğimiz "Gözlemci Üye" statüsü ile proje faaliyetlernie katkı sunmaktadır.

Proje kapsamında; temel hak ve özgürlüklerin korunması açısından bireylerin başvurabileceği yeni bir iç hukuk yolu olarak 23 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkında farkındalık düzeyini ve beklentileri belirlemek amacıyla oluşturulan araştırma anketine ilişkin web sitesine ait link aşağıda yer almaktadır.

Söz konusu araştırma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda bilgilendirme çalışmaları (seminerler, yayınlar vb) planlanacaktır.Bu nedenle sorulara tam ve doğru yanıtlar verilmesi çalışmaların planlanmasında önemli rol oynayacaktır.

Yukarıda belirtilen bilgiler doğrultusunda konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulması amacıyla web sitenizde yayınlanması hususunda gereğini rica ederim.

Saygılarımla,

Avukat Metin FEYZİOĞLU