BARO BAŞKANLARI, AVUKATLIK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Baro başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere, 12 Nisan 2022 tarihinde toplandı. 

Avukatların içinde bulunduğu sosyoekonomik sorunlar ve bu sorunların tekabül ettiği şiddet ve intihar vakalarına ilişkin bilgi veren TBB Başkanı R. Erinç Sağkan, 4 Nisan 2022 tarihinde, bu konuların araştırılması talebiyle, TBMM’de grubu bulunan partilerin temsilcilerini ziyaret ettiklerini hatırlattı. “Hiçbir tarafı siyasete dayanmayan, tamamen avukatın yaşam hakkını ilgilendiren sorunda dahi Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması önerisi reddedildi” diyen Birlik Başkanı, bununla birlikte 5 Nisan’da Türkiye Barolar Birliği ve baroların görüşleri alınmadan oluşturulan bir teklifle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Sağkan, teklifin 13 Nisan 2022 Çarşamba günü TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşüleceğini kaydederek, “Bugünkü toplantımızın temel gerekçesi de; bu teklife karşı barolarımızın çoğunluk görüşünün olgunlaştırılması, bu teklifteki maddelerin tartışılması ve yarınki Adalet Komisyonu toplantısında izlenecek yöntemin ve katılacakların belirlenebilmesi” ifadelerini kullandı.

Daha sonra teklifle ilgili olarak TBB’nin görüşünü aktaran Sağkan, sözü, görüş ve önerilerini almak üzere baro başkanlarına bıraktı.

Yapılan toplantıda Baromuz Baro Başkanımız Av. Muhsin AYANOĞLU ile temsil edildi.