18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

           Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı‘nın seyrini değiştiren, tarihe "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" sözü ile yazılan büyük bir destandır. Çanakkale Zaferi, büyük Türk Milletine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal‘i Çanakkale‘den tanımış; 1919‘da Samsun‘a çıktığı gün kenetlenip İstiklal Savaşı‘na katılmıştır Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale‘nin sularında, Conkbayırı‘nda ve Anafartalar‘da atılmış ve bu zaferler daha sonra Türk Milleti ni Kurtuluşa taşımıştır. Bu zafer; Yahya Çavuşlarıyla, Koca Seyyitleriyle, kınalı Alileriyle, kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer; Evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

           Çanakkale; Bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir... Kahramanlarımız, insan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, tüm dünyaya Çanakkale‘den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu‘da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir.

           Çanakkale  Zaferinin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz. 

                                                                                                 Yozgat Barosu Başkanı

                                                                                                                         Av. Muhsin AYANOĞLU