BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 28.09.2020| Okunma Sayısı: 550

                                                                                                           BASINA ve KAMUOYUNA

Uluslararası hukuku hiçe sayan, işgalci Ermenistan'ın, Kardeş ve Can Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve sivil halka yönelik hain saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. 

Türk yurdu Karabağ' ı işgal altında tutan Ermenistan’ın gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu şehit olan Azerbaycan Türkü kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz
 
Tarih boyunca, Kafkasya'daki huzur ortamını her daim baltalayan ve bölgeye dış güçlerin müdahalesine zemin hazırlayan Ermenistan'a, haddini ve hududunu her zaman bildiren Türk Devleti ve Türk Milleti ; tek millet iki devlet anlayışıyla her daim dost, kardeş ve can Azerbaycan'ın yanında olmuştur ve yine yanında olmaya devam edecektir.

Karabağ ve Nahçıvan konusu, Türk Milletinin namusudur. Kimse unutmamalıdır ki Karabağ er yada geç özgürleşecek ve ilelebet Türk yurdu olarak kalacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “ Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. .. Türkiye dili bir, dini bir, soykökü bir olan Azerbaycan daki Türk kardeşlerinin yanında olmaya hazır durumdadır.”

Türk Milleti elbette gereğini yerine getirecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

20.04.2024
AV. MUHSİN AYANOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.