Tarih: 19.09.2018| Okunma Sayısı: 943

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı Kahraman Gazilerimize, devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

 

Bugün, Kahraman Gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

 

Bizler, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü bir millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Var olduğu günden bu yana, vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal etmiş Şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş Gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.

 

                                                                                    Yozgat Barosu Başkanı

                                                                                      Av Mehmet ŞİMŞEK

 

29.03.2024
AV. MUHSİN AYANOĞLU
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.